söndag 28 juni 2009

tea from darjeeling

Ligger i min soffa och äter frukost. Med vidöppna vardagsrumsfönster, ligger jag bland trädtoppar och låter min vardagsrumsvägg smälta samman med ljud av skrikande fiskmåsar och kyrkklockans likgiltiga sång. Erik Enocksson sitter här och spelar för mig också. Och Jay-Jay Johansson.

Har precis läst ut Juloratoriet av Göran Tunström (tack Ida). En sån där bok som lämnar ett litet vakuum efter sig.

”Utanför Österbergs Ur och Optik blev jag länge stående: på en bädd av julglitter och syntetisk snö, bland tomtar jag tyckte mig känna igen från barndomen, var ett virrvarr av klockor: väckarur, armbandsur, nätta väggpendyler, en gammaldags mormorsklocka, fickur och små damur, omöjliga att avläsa. Jag räknade till tjugosju olika tidmätare och de var alla igång.

Och ingen av dem visade samma tid. En var kvart över två, en tjugo över fyra, en tredje visade strax midnatt eller mitt på dagen. Oförtrutet tickade de på, var och en i sin tid, obekymrade av varandra. Ingen var falsk och ingen sann, det fanns inget före och inget efter. Alla var vända inåt mot sin egen mekanik.

Det var lika dant utanför fönstret. I det täta snöfallet gled och halkade människor mot varandra och ingen var riktigt samtidig. När en väcktes ur sina mardrömmar, stelnade en annan i minnet av en sommardag.”



Så, någon som vill fylla ett litet lufttomt utrymme med ett litet boktips? Annars är jag nöjd över att Vampire Weekend och El Perro Del Mar (som dock var bättre förr) har tillkommit till bandlistan på way out west. Och att jag äntligen lyckats få upp en ”hemsida” på internet (tack för ftp-lektionen Hugo). Bara ett enkelt bildspel än så länge. Låten är CocoRosies k-hole.

www.workbysimon.se